Nu blir det brillor!

Jo då! Nu blir jag glasögonorm! :O)

Va på synundersökning och optikern sa att jag skulle ha brillor på jobbet eftersom jag sitter vid datorn så mycket. Och när jag kollar på TV. Hon sa att man kan bli trött i huvudet av sånt synfel som jag har så om jag ha brillor kommer jag kunna se en hel film på kvällen utan att somna!!! Ha ha ha! Det kommer ju bli underbart! För jag somnar ju ALLTID!!!!! :O) Gissa om Atte kommer bli glad! :O)

Jag stod nog en hel timme och provade bågar....man får två för priset av en på stället där jag var så då blir det ju ännu svårare...att hitta TVÅ som jag tycker om...hmm...jag hittade till slut två som va ok och la undan. Jag ska dit igen imorrn och kolla. Hoppas Atte kan följa med för jag vill gärna att nån mer kollar på dem innan jag beställer...

Shit vilken grej!!!! Ha ha ha! Det är så stort att jag nästan glömmer skriva om festen igår! Min kompis J doktorerade! Men det berättar jag om senare för nu ska jag laga mat till min lilla sjuka familj!

Tuu di luu

Glasögonorm?

I torsdags va jag på hälsokontroll. Jag tycker sånt är lite kul. Hörseltest, vikt, längd, EKG och syntest. Det jobbigaste är ju att man inte får äta på 4 timmar innan...usch! Och kissnödig måste man ju va också! Jag va RIKTIGT kissnödig när jag kom....tur att man inte bara gör som folk säger! Sköterskan ville nämligen att vi skulle börja med syntestet....men det sa jag att inte va så bra! Vi skulle börja med urinprov!  :O)

Det visade sig att jag såg dåligt!!!! Jag brukar alltid skryta med att jag ser som en hök och är den enda i min familj som inte har glasögon....men men....jag såg MYCKET bättre när jag fick hålla små runda glas framför ögonen...hmm...inte bra. Idag ska jag på synundersökning...det känns faktiskt lite spännande! Jag har redan varit och provat lite brillor! :O) Ja ja, vi får se hur de går!

Sen va det viktkontroll! Jag kände mig skitkaxig när jag ställde mig på vågen! Jag har ju varit duktig och gått ner 7,5 kg under hösten eftersom jag åt kortison i våras och gick upp. Jag känner mig så smal och fin! Jo, det gick bra på vågen. BMI 21. Men när tanten tog fram ett måttband och skulle MÄTA magen gick det inte så bra!!!! JAG VA FÖR TJOCK!!!!!!

Grrr..... tjock och blind...hmmm....ja ja man börjar bli gammal!

Skriver mer i eftermiddag när jag varit på synundersökningen.

Tuu di luu

Överraskning!

När man e hemma hela dagen är det ju en stor händelse när posten kommer. Jag går alltid och kollar innan lunch om nåt skoj kommit i brevlådan. Oftest är det ju bara räkningar. Men just i dag när man är som eländigast, snorig och jävlig, så kollade jag INTE i brevlådan....och va låg där och väntade....JO! Ett paket, till MIG!!!! Men jag fick det ju inte förrän Atte kom in med posten....skit samma!

Det va min mysiga vän M som visste att jag va hemma, snorig och gnällig så hon skickade ett jättefint halsband till mig! GISSA OM JAG BLEV GLAD!!!??? Ett litet brev va det också där det stod att jag va en bra kompis! :O)

Shit va glad jag blev!!!!

Hi hi!


Nu är det kört....

.....jag har blivit råförkyld...barnens baciller har hoppat på mig...lagom till den stora festen på fredag...

Jag får sminka den röda näsan ordentligt, trycka i mig alvedon och ta bilen....SKIT!!! :O(

E lite trött idag...:)

Igår jobbade jag. Atte va hemma med barnen. Han åkte till vårdcentralen (hata) och doktorn sa att barnen hade influensa men Hugos lungor lät bättre! Skönt! Idag är jag hemma...

Igår på jobbet kom en av tjejerna på en annan avdelning in och frågade om vi skulle luncha. Trevligt! Det blev pizza och skvaller till lunch!!! :O) Men nu får jag nog låta bli at synda ett tag...jag tror att jag gått upp lite av kilona jag blev av med i höstas...oj oj oj! Jag vill inte börja kämpa neråt igen....uuuhhhhh! Men det va gott med pizza!

Direkt efter en lite stressad dag på jobbet så åkte jag in till stan. Eftersom nån hade dött (hoppat?) vid Älvsjö gick inga pendeltåg...läskigt! Men snälla jobbarkompis N skjutsade mig till Gullmars där jag tog tunnelbanan. Lyx! Jag och kompis L möttes vid medis och gick till lilla Berlin precis som vi bestämt! Där delade vi på en flarra vin åt god mat och snackade en massa skit! :O) Mycket trevligt! Men när det "spontana surrealistiska syntbandet" började spela gick vi därifrån! Ha ha ha! Musiken hördes långt ner på Skånegatan när vi gick därifrån....INTE vår musiksmak! Ha ha ha!

Vi gick vidare till Kristallen där det va betydligt softare och bättre musik! Det va längesen jag va där, mycket längesen men det va SÅ mysigt att jag gärna går tillbaka snart! Ett perfekt softa och ta en öl-ställe! :O) Där snackade vi en hel del också och uppdaterade oss på allt. En mycket bra kväll! :O)

Men idag är jag lite seg...börjar nog bli förkyld också så jag ska inte bara skylla på ölen...hi hi!

Nä, dags för lunch....va i helvete ska jag hitta på idag då.....åååååhhhh...varför gillar jag inte att laga mat....ja ja, fiskpinnar funkar ju...

Tuu di lu

Pyssel

Här kommer en bild på mina pysslande grabbar....som båda två nu har över 39 graders feber...


Längtar till imorgon...

Imorgon ska jag jobba! Jag älskar att va på jobbet! Speciellt när barnen är sjuka... Det låter kanske hemskt men jag är så TRÖTT på att va hemma med sjuka gnälliga barn och i kombination med det har jag värdens roligaste jobb! :O)

Sen på kvällen ska ju jag och kompis L ut och käka på det där mysiga stället på Skånegatan! Jag lääängtar....

Men nu är det Peter Pan, snor och febertermometrar i.......ÖRONEN såklart! Hi hi! ;O)

Peppar peppar för att jag håller mig frisk....på fredag är det ju party hela dagen och natten!!!

Kram!

Det började med en tavellist

Förra helgen va vi på IKEA. Då köpte vi en tavellist. När vi kom hem och skulle sätta upp den ovanför vår säng så ville vi flytta sängen. Det resulterade i att vi flyttade ut barnens sängar till deras rum. Vi har alltid sovit tillsammans, det har känts tryggast så. Men barnen blev riktigt glada och tyckte det va spännande! Puuuhhh....vilken tur! Mitt mammahjärta hade inte klarat att övertala dem...

Eftersom det blev mer plats i sovrummet flyttade vi upp några andra möbler från rummet nere vid köket. Och då frigjorde vi yta där...och så fortsatte det! Nu har vi möblerat om vartenda rum och det blev jättefint!!!! :O) Nytt och fräscht! Och det bäste är att vi har erövrat vårt sovrum igen!!! Nu är det VÅRT!!! Fast barnen kommer ju springande på natten förstås, men det gör inget. Det är VÅRT!!! Och stora S fick ett eget pysselbord där han kan lämna sina skapelser fast att vi ska äta middag. Förut va han ju alltid tvungen att städa innan vi åt eftersom han satt vid köksbordet och grejade.

Shit att en sån liten grej som en tavellist kan röra om i en så stor gryta! :O) Kul kul!

Tuu di luu

Idag blev jag så jävla förbannad!

I morse tog jag beslutat att själv åka med båda barnen till vårdcentralen eftersom H hade så svår astma...det är tredje dagen han får astmaspray och det blir inte bättre.

Packade in barnen och vi blev nr 16....i kön.....hela väntrummet var FULLT med snoriga barn och vuxna blandat med en massa gamlingar som skulle till labbet. Efter en liten stund börjar barnen leka med leksakerna och jag känner att jag nog ska klara av denna prövning utan att få ett nervsammanbrott trots at vi antagligen hade låååång väntan framför oss. Vi läste lite bok och hittade några stora lastbilar.

Då SPYR ett av de andra barnen.... Jag springer iväg (från mina halvfriska barn) och hämtar hjälp eftersom puckot till morsa inte har med sig nåt annat än hushållspapper för ungen att spy i. Lagom till jag kommer tillbaka så svimmar barnet av. Mamman skakar liv i barnet...inte så bra! Barnet piggnar till och verkar må bättre...

Då blir jag så jäkla förbannad att vi går där ifrån. Hur fan kan man låta så sjuka barn vara i ett helfullt rum med gamlingar och andra sjuka och friska barn!!!! ???Jävla vårdcentral och jävla puckomorsa som låter barnet leka med mina barn!!!!

Jag sprang in på toan och spritade händerna på S och H noggrannt. Gick ut till receptionen och förklarade att vi satt där tills det va vår tur. Jag tror att tanten fattade... Jävla skittant!

Sen var det vår tur. Fick en jättebra läkare (som vi haft förut) som sa att han hörde att Hs lungor inte va bra. Han skrev ut medicin. Då bajsade H....

Hela vistelsen slutade med att jag la stackars lilla H på toalettgolvet inne på äckliga vårdcentralen och bytte blöja. Då hör jag larmet gå.... S som hade varit så duktig hela tiden hade inte kunnat låta bli att sätta igång larmet inne på toan!!!! HJÄLP!!!!! Stängde snabbt av det och ville bara konstatera att mycket värre än så här kunde det väl inte bli....idag!

Och det blev det inte heller! :O)

När vi kom ut i hissen sa en helt okänd tjej att jag va snygg i håret! Hon kanske såg hur stressad och nervig jag va! Va snällt! :O) Jag blev glad!

Sen delade jag och grabbarna på en kexchoklad och en banan medan vi kollade på en jättestor grävskopa gräva ett hål i marken utanför centrum. Det va mysigt! En sån där bra stund då man får ta igen sig lite och alla är glada. Sen va det apoteket och då somnade H. Bra....han va nog helt slut han också!

Då passade jag och S på att gå till McDonalds! Det va vi värda! :O) Atte kom och tog barnen och jag fick åka till jobbet och vila upp mig!!!!

Vilken dag.....puh!

Party på G

Av tre veckor som gått efter jul har vi vabbat två....och den första veckan gills ju nästan inte, det va ju bara tre dagar...ska det fortsätta så här hela våren...ska det bli som i höstas....grrrrr.....inte bra!

Ja ja! Idag delar vi på vabbandet. Jag är hemma till 11.30 och när Atte kommer hem till lunch så går jag ner till jobbet. Det e skönt att ha nära. Tänk om jag skulle ha lika lång resväg som förut....då jobbade jag i Sollentuna, eller ännu värre, i HÄGGVIK! Där fanns det inte ens en bankomat....

Men det är en massa skoj på G framöver. På tisdag ska jag och bästis L ut och käka och ta en öl. Kanske inte låter så upphetsande men jag ser fram emot det jättemycket! Bara att få dra in till söder efter jobbet och slippa fiskpinnar och snabbmakaroner. Och träffa L förstås! Vi ska gå till ett nytt ställe för oss. Ett litet litet ställe på Skånegatan som heter Berlin. Stort som en skokartong ungefär. Sista va jag där med en gammal kär vän och vi liksom hamnade där av en slump. Drack öl och lyssnade på ett lajvband de klämt in! På tisdag ska jag och L äta där också! Hoppas vi får bord bara! :O)

Nästa vecka har jag och Atte tagit ledigt på fredagen, hela dagen och så har vi barnvakt på kvällen. Det är mina föräldrar som ska ha barnen. De hämtar tom på dagis! Vi kan bara vara lediga hela dagen! Så skönt! :O) Klockan 10 ska vi på disputation på universitetet. Det tar nog några timmar. Vid 14 är det champagne och vid 18 feeeest!!! Och middag! :O) Vi har bara inte kommit på hur vi ska göra när vi ska byta om innan festen....vi vill ju inte åka hem efter champagnen. Då vill vi strosa omkring på stan och bara vara. Men vi kan ju inte ha festkläderna redan klockan 10. Vi kanske kan hitta ett hotell men kan hyra per timme!!! Ha ha ha!!! :O) Då kan vi byta om och fixa oss utan att åka hem! Äh, det får fixa sig. Vi får väl byta om i en provhytt på HM.

I helgen skulle några gamla kompisar från Årsta komma på middag. Vi  träffades när vi bodde där eftersom deras dotter och S är precis lika gamla. Vi hamnade i samma mammagrupp. Hoppas de vågar komma fast lilla H har feber....fast det är nog inte troligt...jag skulle inte göra det. Synd om det blir inställt för jag hade verkligen sett fram emot att träffa dem! Det va alldeles för länge sen...

Nä, nu undrar barnen var jag tagit vägen. Nu ska vi se på Peter Pan!

Ha re!

Rekord!

Idag är jag själv eftersom Atte repar. Undrade hur nattningen av vildingarna skulle gå eftersom de nu är duktiga och sover i var sin säng i sitt eget rum. Förut när vi va ensamma gosade vi ihop oss allihop i stora dubbelsängen. MEN DET GICK SKITBRA! Satt mellan sängarna och hade en liten hand i min ena och en lite större hand i den andra! De somnade på 20 minuter! Rekort i singelnattning!!!!  :O)

Så nu har jag hunnit kolla två avsnitt på min slisksåpa och nu börjat kolla på det hemska programmet med IDOL-juryn...och klockan är bara 21.09! :O) Härligt!

Bara för det börjar de hosta.....helvete!

skriver mer sen....

Kool kille man har!

Idag var jag och stora S (4 år ) hos tandläkaren. Det va ett återbesök eftersom han nästan slog ut framtänderna på nyårsafton. På nyårsdagen var vi och röntgade på tandakuten vid Fridhemsplan men tandläkaren ville att vi skulle gå på återbesök efter 2 veckor för att kolla att allt fortfarande va ok. Kändes skönt faktiskt för det va en jäkla smäll....han sprang med full fart in i en grej i lekparken....fläskläpp!!! Ja!

S va stenkool idag. Han borstade tänderna utan gnäll, väntade fint i väntrummet. När tandläkaren kom väntade jag mig att han skulle protestera...men nej.... Han satt ensam i tandläkarstolen. Förra gången ville han inte sitta själv utan fick sitta i mitt knä - Nej nej, inte idag! Han satt ensam i tandläkarstolen upphissad högt upp men blykrage om halsen, röntgenplåt i munnen och den där stora kameramojen, som vem som helst skulle bli rädd för, rätt upp i ansiktet! Jag kunde tom gå ut ur rummet med tandläkaren och sköterskan. Han va där inne själv! Vilken hjälte! :O)

När jag va 4 år sparkade jag tandläkaren i magen.....de första åren!!!!! Det hjälpte inte att jag fick sitta i mammas knä.... Det hjälpte inte att min mamma MUTADE mig med en plastgräsklippare....det va min högsta önskan att få en plastgräsklippare....det gick inte....ingenting funkade! Jag vet faktiskt inte hur gammal jag var första gången jag gapade....

När jag tog studenten fick jag en plastgräsklippare av min mamma....hon e ju rolig.... :O)

Lägger in en bild på min lilla hjälte!



Tuu di luu

Vaknade 5.20 i morse...

....fast inte av mig själv förstås...

Det va minstingen lilla H på 2 år som tyckte det va dags att gå upp. Jag försökte söva honom igen med välling i stora sängen men nä....han blev skitförbannad när vi försökte få honom att somna igen.... Eftersom det va min tur att gå upp va de bara att försöka vakna till och gå ner. Puh! Tur att barnprogrammen börjar tidigt... Jag virade in mig i en filt och la mig i soffan framför TVn. Lilla H va nöjd med det och tittade fint på TV.

Nu e jag jäkligt trött och ensam med barnen. Atte repar långrep idag. Men min räddning är att gå över till grannarna och leka....annars skulle jag somna stående. Granntjejen C är jäääkligt bra på att göra Lette också! Det hoppas jag att jag får (en stor) när vi går över! :O)

Lägger in ett fint kort på morgonpigge lille H och vår gamla fågel Titti 24 år!!! (Odödlig)


Ha de bra!


Joe Labero och femrätters

Igår hade jag riktigt kul! Vi va på Börsen med jobbet och skulle se Joe Labero. Jag såg fram emot det jättemycket men hade inte insett att det va ganska påkostat från firman. Vi fick sitta och äta FEMRÄTTERS i VIP-lounchen och Labero kom in till oss och trollade. Sen delade han ut programmet där han hade skrivit sin autograf! Hi hi! :O) Det skiter jag i men FEMRÄTTERS!!!! Shit va gott! :O) Och en massa goda viner till. Hade bra personer runt mig också så det blev en höjdarmiddag.

När sen Labero skulle börja hade de satt ut stolar till oss på bästa stället så jag satt skitbra uppe på en balkong mitt framför scenen! Han är ju lite märklig den där Labero....men han är ju jäkligt bra på att trolla. Mellansnacket hade ju kunnat va bättre! Han bröt på nåt konstigt sätt....försökta han låta som nån annan...ingen aaaning vad han höll på med...

Efter showen drack vi mer öl tills de stängde. Då gick vi vidare till Hotel Continental när några av jobbarpolarna bodde över natten. Där fick jag en god sliskig drink av grabbarna! :O) Gott! När de stängde vid 3 drog jag hem. En riktig höjdarkväll!

Lite tungt idag när vi skulle till Sydpoolen i Södertälje med några kompisar....men jag kom upp (lite skakig) vi 8.... Det va roligt när vi väl va där. Och efteråt åkte vi till McDonalds, då fick jag bakfyllesvulla ordentligt! MUMS!

I torsdags hade vi också jippo med jobbet. Då va vi på Ballbreaker och sköt fotbollsstraffar, golfade och bowlade. Det gick ganska uselt för mig men jag kom iallafall 6:a av 9.....gjorde bara EN strike...hmmm.....dåligt! Men jag testade lägga hockeystraffar också! Jag va den enda som lyckades göra mål!!!! Och då vill jag tillägga att grabbarna på jobbet är nog i snitt 2 meter långa och väger typ 120 kg....:O) Och lilla jag! Då fick vi också god mat. Vildand till middag, mums!

Tyvärr har jag inga bilder från bravaderna igår och i torsdags. Men jag tänkte ändå lägga upp en lite snyggare bild på min man. Tycker att den förra jag la upp va lite orättvis när jag tänker efter... lägger ut en snyggare när han spelade med Blackshine i somras! :O) Om ni vill veta mer om dem kan ni kolla länken jag lagt in på sidan här till höger.



Nu ska jag käka igen....

Ha de bra!





På jobbet igen!

Härligt att va på jobbet! :O) Känns egentligen knäppt att tycka så....ska jag inte hellre vilja vara hemma med mina knoddar.... Nä, jag älskar mitt jobb och jag känner mig bara instängd när jag måste vara hemma med dem när de är sjuka... Jag vill hellre va på jobbet och ha friska ungar på dagis. Så kan vi leka när vi kommer hem! Hela hösten har jag vabbat och vabbat... Snart plastar jag in dem innan jag lämnar dem på dagis...jag skyller ALLT på dagis....det är där bacillerna bor...

Jobbet ja....idag va det en vanlig dag på jobbet. Men imorrn blir det party party! :O) Då ska vi till ballbreaker och spela golf, fotboll och bowling! Ja just det, vi ska först ha konferens hela dagen. Det brukar också bli kul. Mycket paus med kaffe och inte så tunga diskussioner. Ser fram emot imorgon! Fast jag kommer nog sist i tävlingen...Ha ha ha!

Idag såg jag Lars Winnerbäcks film på TV. Massa gamla minnen kom upp! Fan va kul man har haft i sina dar! :O) Måste åka tillbaka till mina kära vänner i Malmö snart! Sen va det de där IDOL-snubbarnas nya program....eeehh..... Måste man först bryta ner någon för att sedan bygga upp, eller? Hmmm....det kommer nog INTE bli mitt favoritprogram i vår....

Lägger in en bild på mina friska barn och min tålmodige man som varit hemma idag!



Lilla H älskar just nu Pippi Långstrump. Här håller han i tjuven Dunder-Karlsson. Och S håller i sin kära WALL-E.



Atte, hemmapappa.


Nä, nu ska jag sova. Måste vila bowlingarmen till imorrn....eeeehh..... :O)

Tuu di luu

VAB




Mina barn är sjuka....fast de är egentligen friska! Efter en toppendag i Kungsträdgården med julgransplundring och lek hos grabbarnas bästisar på söder i lördags så kräktes lilla H.....kräk är det värsta jag vet! Eftersom det inte blev nåt mer än en spya hos polarna så trodde vi att han skulle kunna gå till dagis igår....men nej nej....ett kräk till och mer vab vab vab....jag hatar vab....varför kan inte barn bara vara friska och glada? Det konstiga är att de är väldigt glada och "friska" men varför kräkas? Han äter ju....

Som tur är hann jag och kompis "I" gå ut i fredags! Så jäkla kul! Vi tog ett glas rött i hemma hos henne på söder innan vi gick till Bröderna Olsson. Vi käkade gott och drack god öl. Jag trodde vi skulle gå till fler ställen men vi träffade kompisar där och så ringde vi efter fler så vi stannade. :O) Mycket trevligt! När de stände åkte vi hem och det va nog tur för jag hade ont i huvudet när jag vaknade!

Känns som det vanliga gamla livet börjar komma tillbaka. Har ju varit mamma på typ heltid i fem år snart.... Nu går det lättare att lämna dem hemma. Känns lättare när Atte drar iväg också. Det är inte lika hysteriskt att få de i säng nu. Har tom kunnat åka en sväng till kära Malmö med kompis "L" över en helg! Toppen! En riktig höjdarresa som vi måste göra om i vår! Och i somras var jag borta en hel vecka och smidde i Dalarna. Då va det nog lite hysteriskt hemma för Atte men shit va kul jag hade! :O) Han har tagit igen det genom att åka till Madrid bla. Vore kul om vi fick till en resa tillsammans också!

Nä nu jäklar ska alla tomtar ut! Och vår rosa fina plastjulgran! En riktig höjdare! Lite nyttig måste man ju va när man e hemma hela dagen!

Tuu di luu

Så va man igång igen! :O)

Så var man igång med bloggandet igen. Skrev mycket på Familjeliv för ett år sedan ungefär. Inget spännande utan bara om vad som händer i livet och vardagen. Tankar och funderingar. Läs om du har lust! :O)

VÄLKOMMEN!


RSS 2.0